Zašto odabrtati BIC?

Misija BIC-a Prokuplje usmerena je ka podsticanju razvoja malih i srednjih preduzeća, pružanje podrške start-up predu­ze­tnicima, smanjenje stope nezaposlenosti kroz stvarenje uslova za ostvarivanje novih radnih mesta te podrška nacionalnom programu razvoja biznis inkubacije.

Kreni u obilazak

Pridruži se!

Flexible Layout

Biznis inkubator centar je pravo mesto za inkubaciju poslovnih ideja i prvi korak ka pokretanju sopstvenog biznisa! 

Opširnije...

Pomoć oko poslovanja

Stunning Colors

Uspeh svake organizacije koja nudi podršku meri se uspehom njehih korisnika

Opširnije...

U inkubatoru poniklo sedamdesetak preduzeća, od kojih većina i danas uspešno radi. Inkubator trenutno ima dvanaest stanara sa preko stotinu zaposlenih.

Kirija za kancelarije u prvoj godini poslovanja iznosi samo 112 dinara po kvadratnom metru, a za proizvodne firme samo pola evra po kvadratu mesečno

Biznis inkubator centar u Prokuplju osnovan je 2007. godine na inicijativu lokalne vlasti i od tada do danas u njemu je realizovano više od sedamdeset preduzetničkih inicijativa. Većina preduzeća koja su ponikla ovde i danas uspešno radi, dvadesetak bivših stanara nije uspelo, pa su njihove firme ugašene, a nekoliko njih nije ugašeno, ali i ne postižu rezultate. U prostorijama i halama inkubatora trenutno je dvanaest stanara sa preko stotinu zaposlenih. Tu su tri proizvodne firme koje rade uspešno, više firmi uslužnih delatnosti, jedna Viša škola, restoran, a pod krovom BIC-a je i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba.

Po rečima Miloja Arsovića, direktora BIC-a, pri osnivanju je primenjen slovenački model koji se pokazao kao uspešan. Naime, pre formiranja centra osnovana je komisija koja je obišla inkubatore na području Srbije, ali i van granica naše zemlje. Odlučeno je da se izabere model koji je pronađen u Sloveniji, po kojem se kao osnivači i vlasnici inkubatora pojavljuju tri tipa organizacija – lokalna samouprava, nevladina organizacija i privatna kompanija. – Dobro je što je izabran taj model, jer se pokazao kao veoma uspešan. Prostorije u kojima se nalazimo, dobili smo od opštine na besplatno korišćenje. U početku smo na raspolaganju imali oko tri hiljade kvadrata, ali se privatna firma koja je bila treći osnivač povukla, pa je inkubator centru ostalo oko 1.200 kvadratnih metara. Reč je o firmi „Ekonomik“ čiji je pravni sledbenik kompanija „Gorštak“. Morali smo donekle da promenimo koncept rada, jer smo ostali bez nadoknade koju su stanari plaćali za zakup tih prostorija. Oni su i dalje u tim halama i posluju u okviru biznis inkubatora, ali kiriju ne plaćaju više nama, već privatnoj kompaniji. Cilj inkubatora je da se podstakne razvoj preduzetništva, kako u lokalnoj sredini, tako i u Republici, da se pomogne početnicima, naročito mladima. Imamo česte obuke kroz koje prolaze mladi sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja i iz srednjih škola.

Izvor: nirapress.com

 

POZIV

Razvojni program EU PRO objavio je drugi javni poziv za podršku mikro i makro preduzećima koji se bave proizvodnjom,a registovani su u periodu od 2014-2018 godine.Evropska unija će ovim putem pružiti podršku malom biznisu i unapređenju konkurentnosti lokalne privrede u vrednosti od 2,5 miliona evra.

Konkurs je otvoren do 10 novembra 2019 godine.

Opširnije...

PROJEKTI

Ovde možete pronaći sve informacije o projektima koje smo uradili, koje radimo i koje planiramo u budućnosti da realizujemo.

Opširnije...

OBUKE

Obuka za preduzetništvo i otvaranje firme
Rok za prijave do 30.07.2019
 
Obuka će se održati 1 i 2 avgusta u prostorijama BIC-a.

podrska

Osnovna aktivnost Biznis Inkubator Centra se sastoji u pružanju podrške preduzećima za razvoj i unapređenje poslovnih aktivnosti na tržištu. U skladu s tim, osnovni cilj BIC-a je da olakša lokalnim preduzećima pristup informacijama, i lakši opstanak na tržištu, kao i da pruži podršku kompanijama koje su zainteresovane za poslovanje ne samo na domaćem, već i inostranom tržištu.

Opširnije...

PUBLIKACIJE

Ovde možete pronaći sve naše publikacije, brošure koje možete skinuti potpuno besplatno.

Skini besplatno

Imate dobru ideju?

Ultimate Browsers Support

Uvek postoji prostor da se nešto uradi, samo je bitna dobra ideja koja ne mora biti inovativna. Vrlo malo poduhvata zasnovano je na novim idejama, više njih se temelji na primeni starih, već postojećih i proverenih ideja.

Kako dalje?

Great Docs and Support

Razmislite ko će biti vaši potecijalni kupci, mladi ili stari, muskarci ili zene. Zatim porazgovarajte sa ljudima koji pripadaju grupi potencijalnih kupaca, da biste procenili svoju ideju, zasnovanu na iskustvu, znanju i veštinama.

Podrška

Native RTL SupportKada budete dobili odgovore na sva pitanja u vezi sa razvojem vašeg poslovnog plana, možete se obratiti nama i vrlo rado ćemo vam pomoći i pružiti sve informaije vezane oko realizacije svih vaših poslovnih ideja i ciljeva.

Go to top