Zašto odabrtati BIC?

Misija BIC-a Prokuplje usmerena je ka podsticanju razvoja malih i srednjih preduzeća, pružanje podrške start-up predu­ze­tnicima, smanjenje stope nezaposlenosti kroz stvarenje uslova za ostvarivanje novih radnih mesta te podrška nacionalnom programu razvoja biznis inkubacije.

Kreni u obilazak

Pridruži se!

Flexible Layout

Biznis inkubator centar je pravo mesto za inkubaciju poslovnih ideja i prvi korak ka pokretanju sopstvenog biznisa! 

Opširnije...

Pomoć oko poslovanja

Stunning Colors

Uspeh svake organizacije koja nudi podršku meri se uspehom njehih korisnika

Opširnije...

Biznis inkubator centar u Prokuplju počeo je da radi pre trinaest godina, sa idejom da u startu pruži pomoć preduzetnicima početnicima, i prostornu i savetodavnu. Kažu, da su uglavnom ispunili svoju ulogu, o čemu najbolje svedoče i danas puni pogoni i solidni poslovni rezultati 12 stanara, sa oko stotinak zaposlenih.

Mešovita italijansko - srpska kompanija proizvodi postrojenja za preradu i reciklažu otpada. Od nekoliko radnika pre desetak godina, stigla je do šezdesetak, sa godišnjim izvozom od preko pet miliona evra.

"Nekih četrdeset procenata celokupnog proizvodnog programa radimo ovde. Naravno, u nekom budućem periodu planiramo i proširenje, da celokupan proces proizvodnje obavljamo u Srbiji. Planiramo već u toku ove godine da pravimo novu proizvodnu halu", kaže Jelena Marković.

Poznati prokupački privrednik Borivoje Paunović, nakon propadanja društvene firme u kojoj je radio, prve korake u privatnom bisnisu proizvodnje bezazbestnih obloga za kočnice, takođe je napravio u prostoru biznis inkubator centra.

"Kada smo porasli, kada smo osvojili kompletnu tehnologiju proizvodnje, nakon šest, sedam godina provedenih u biznis centru, preselili smo se u svoje prostorije i tu nastavili dalji razvoj", navodi Borivoje Paunović

U rukovodstvu biznis inkubator centra kažu da su ponosni na veliki broj proizvodnih firmi, koje su ovde startovale, a danas zapošljavaju na hiljade radnika, među kojima je svakako najpoznatija nemačka firma "Leoni".

"Preko sedamdeset inicijativa je prošlo kroz biznis inkubator centar u Prokuplju. Od tih sedamdeset, preko pedeset, to je veliki procenat, je nastavilo da radi i posle izlaska, nakon tog inkubacionog perioda i uspešno posluju i dan, danas", objašnjava Miloje Arsović, direktor BIC-a u Prokuplju.

Proces reindustrijalizacije nije lak, ni brz zbog čega lokalna samouprava i ove godine iz budžeta, uz podsticajne mere države, pomaže razvoj preduzetništva, pre svega kroz podršku biznis - inkubator centru, koji je otvoren za sve nove početnike.

Izvor: rts.rs

POZIV

Razvojni program EU PRO objavio je drugi javni poziv za podršku mikro i makro preduzećima koji se bave proizvodnjom,a registovani su u periodu od 2014-2018 godine.Evropska unija će ovim putem pružiti podršku malom biznisu i unapređenju konkurentnosti lokalne privrede u vrednosti od 2,5 miliona evra.

Konkurs je otvoren do 10 novembra 2019 godine.

Opširnije...

PROJEKTI

Ovde možete pronaći sve informacije o projektima koje smo uradili, koje radimo i koje planiramo u budućnosti da realizujemo.

Opširnije...

OBUKE

Obuka za preduzetništvo i otvaranje firme
Rok za prijave do 30.07.2019
 
Obuka će se održati 1 i 2 avgusta u prostorijama BIC-a.

podrska

Osnovna aktivnost Biznis Inkubator Centra se sastoji u pružanju podrške preduzećima za razvoj i unapređenje poslovnih aktivnosti na tržištu. U skladu s tim, osnovni cilj BIC-a je da olakša lokalnim preduzećima pristup informacijama, i lakši opstanak na tržištu, kao i da pruži podršku kompanijama koje su zainteresovane za poslovanje ne samo na domaćem, već i inostranom tržištu.

Opširnije...

PUBLIKACIJE

Ovde možete pronaći sve naše publikacije, brošure koje možete skinuti potpuno besplatno.

Skini besplatno

Imate dobru ideju?

Ultimate Browsers Support

Uvek postoji prostor da se nešto uradi, samo je bitna dobra ideja koja ne mora biti inovativna. Vrlo malo poduhvata zasnovano je na novim idejama, više njih se temelji na primeni starih, već postojećih i proverenih ideja.

Kako dalje?

Great Docs and Support

Razmislite ko će biti vaši potecijalni kupci, mladi ili stari, muskarci ili zene. Zatim porazgovarajte sa ljudima koji pripadaju grupi potencijalnih kupaca, da biste procenili svoju ideju, zasnovanu na iskustvu, znanju i veštinama.

Podrška

Native RTL SupportKada budete dobili odgovore na sva pitanja u vezi sa razvojem vašeg poslovnog plana, možete se obratiti nama i vrlo rado ćemo vam pomoći i pružiti sve informaije vezane oko realizacije svih vaših poslovnih ideja i ciljeva.

Go to top